Holnapra ebédet kellett készíteni és viszonylag gyorsan, mert nem volt ma délután sok időm. Vásárolni pláne nem, úgyhogy a "abból főzünk, amink van" közhely tipikus esete állt fenn.
A fagyasztóban találtam egy pár csirkecombot, ez kifejezetten megfelelő alapnak tűnt egy étel elkészítéséhez.
Ezúttal azonban volt egy kuktám is, Feleségem segédkezett az étel elkészítésénél, főleg, ami az előkészítést illeti.
Míg a fagyott csirkecombok felengedtek, nekiláttunk a tölteléknek.
Egy közepes fej vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát és néhány kisebb paprikát egészen apróra vágtunk és egy egészen kevés olajon, folyamatos kevergetés közben addig sütöttem, amíg a hagyma barnára nem sült.
Közben egy lábosban kb 5 deka vajat megolvasztottam és sóval, majorannával, rozmaringgal és petrezselyemmel ízesítettem, pár kavarás erejéig hagytam rotyogni.
Az elkészült vajat ráöntöttem a már megsült paprikára és hagymára, majd néhány keverés erejéig még a tüzön hagytam.
Amikor elkészült a töltelék félreraktam, hogy hüljön kicsit.
Nekiláttunk ezután a köretnek. Nem cizelláltam túl, tepsis burgonyára gondoltam. Hat közepes méretű krumplit megpucoltunk, és nagyjából egy centi vastag kockákra daraboltuk. A felvágott burgonyát egy olajozott tepsibe tettük, megsóztam, rozmaringgal és petrezselyemmel megszórtam és kb. 20 percre alufólia alatt az előmelegített sütőbe tettem.
Míg készült a köret, nekiláttam megtölteni a csirkecombot. A már kihűlt tölteléket a bőr alá töltöttem. Amikor a krumpli már 20 perce sült félresöpörtem a tepsiben és mellé tettem a két csirkecombot. Őrölt tarkaborssal, kakukkfűvel és sóval megszórtam a tetejét.
Alufólia alatt további 20 percet sütöttem, majd az alufóliát eltávolítottam, a tepsi aljában lévő olajjal meglocsoltam a combokat és még 20 percet sütöttem.
![]() |
Ez lett a végeredmény |
2 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 paprika
6 db krumpli
5 dkg vaj
olaj
só
tarkabors
kakukkfű
rozmaring
petrezselyem
majoranna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése