2014. november 24., hétfő

Fűszervajas sült paprikával és hagymával töltött sült csirkecomb tepsis burgonyával

Holnapra ebédet kellett készíteni és viszonylag gyorsan, mert nem volt ma délután sok időm. Vásárolni pláne nem, úgyhogy a "abból főzünk, amink van" közhely tipikus esete állt fenn.
A fagyasztóban találtam egy pár csirkecombot, ez kifejezetten megfelelő alapnak tűnt egy étel elkészítéséhez.

Ezúttal azonban volt egy kuktám is, Feleségem segédkezett az étel elkészítésénél, főleg, ami az előkészítést illeti.

Míg a fagyott csirkecombok felengedtek, nekiláttunk a tölteléknek.
Egy közepes fej vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát és néhány kisebb paprikát egészen apróra vágtunk és egy egészen kevés olajon, folyamatos kevergetés közben addig sütöttem, amíg a hagyma barnára nem sült.
Közben egy lábosban kb 5 deka vajat megolvasztottam és sóval, majorannával, rozmaringgal és petrezselyemmel ízesítettem, pár kavarás erejéig hagytam rotyogni.
Az elkészült vajat ráöntöttem a már megsült paprikára és hagymára, majd néhány keverés erejéig még a tüzön hagytam.
Amikor elkészült a töltelék félreraktam, hogy hüljön kicsit.
Nekiláttunk ezután a köretnek. Nem cizelláltam túl, tepsis burgonyára gondoltam. Hat közepes méretű krumplit megpucoltunk, és nagyjából egy centi vastag kockákra daraboltuk. A felvágott burgonyát egy olajozott tepsibe tettük, megsóztam, rozmaringgal és petrezselyemmel megszórtam és kb. 20 percre alufólia alatt az előmelegített sütőbe tettem.

Míg készült a köret, nekiláttam megtölteni a csirkecombot. A már kihűlt tölteléket a bőr alá töltöttem.   Amikor a krumpli már 20 perce sült félresöpörtem a tepsiben és mellé tettem a két csirkecombot. Őrölt tarkaborssal, kakukkfűvel és sóval megszórtam a tetejét.
Alufólia alatt további 20 percet sütöttem, majd az alufóliát eltávolítottam, a tepsi aljában lévő olajjal meglocsoltam a combokat és még 20 percet sütöttem.

Ez lett a végeredmény
HOZZÁVALÓK:

2 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 paprika
6 db krumpli
5 dkg vaj
olaj

tarkabors
kakukkfű
rozmaring
petrezselyem
majoranna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése