Mint ahogy az a bemutatkozó kis szösszenetben is említettem, a sütemények azok, amiket mindig pontos receptből próbálok elkészíteni. Ezúttal sem volt máshogy. Még sosem készítettem brownie-t, így Dr. Google-hoz fordultam segítségért. Megnéztem jópár receptet magyar és amerikai honlapokon, végül kiválasztottam egy receptet, ami a leginkább szimpatikus lett.
Sajnos a bevásárlást elrontottam, ugyanis nem kaptam étcsokoládét, csak tejcsokoládés Milka csokit. Ez aztán nagyban befolyásolta a brownie ízvilágát.
Először is 10 deka sütőmargarint és egy tábla csokoládét kell megolvasztani. Ezt követően (vagy ezzel egyidejűleg) 4 tojást össze kell keverni 30 deka kristálycukorral és 2 csomag vaníliás cukorral. Amikor felolvadt a margarin és a csoki, azt is hozzákeverjük a cukros tojásokhoz. Miután ezzel is megvoltunk, folyamatosan szitálva belekeverünk 15 deka lisztet.
Mivel tejcsokoládéval csináltam, a színe nagyon nem olyan lett, mint amilyennek elképzeltem volna. Úgyhogy arra gondoltam, hogy teszek hozzá főző kakaóport. De nem találtam itthon (este, a vacsora után Feleségem megmutatta, hol tartjuk...), úgyhogy kénytelen voltam egy kis ness-kakaóval kiegészíteni. Ennek az lett az eredménye, hogy a brownie elképesztően (nekem túlságosan is) édes lett - de étcsokival egyértelműen ez a probléma nem állhat fenn.
Amikor a tészta elkészült, sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe töltöttem és mehetett a sütőbe. Nagyjából 180 fokra felforrósított sütőben nagyjából 40 percet sütöttem. A brownie sütésének az a titka, hogy addig kell sütni, amíg a teteje megkeményedik, de amikor megnézzük a sültség állapotát (fogpiszkálót vagy hústűt szúrunk bele), akkor a közepén valamennyire még ráragadjon a tészta a tűre.
Mivel már nincs fagyiszezon, ezért csak tejszínhabbal tálaltam a süteményt. Mint említettem, nekem túl édes volt, de Feleségemnek kifejezetten ízlett.
HOZZÁVALÓK:
25-27 dkg étcsokoládé (egy tábla)
10 dkg margarin
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg liszt
FŐÉTEL: Currys csirke zöldséges kuszkusszal (keleti ízek)
Sajnos a bevásárlást elrontottam, ugyanis nem kaptam étcsokoládét, csak tejcsokoládés Milka csokit. Ez aztán nagyban befolyásolta a brownie ízvilágát.
Először is 10 deka sütőmargarint és egy tábla csokoládét kell megolvasztani. Ezt követően (vagy ezzel egyidejűleg) 4 tojást össze kell keverni 30 deka kristálycukorral és 2 csomag vaníliás cukorral. Amikor felolvadt a margarin és a csoki, azt is hozzákeverjük a cukros tojásokhoz. Miután ezzel is megvoltunk, folyamatosan szitálva belekeverünk 15 deka lisztet.
Mivel tejcsokoládéval csináltam, a színe nagyon nem olyan lett, mint amilyennek elképzeltem volna. Úgyhogy arra gondoltam, hogy teszek hozzá főző kakaóport. De nem találtam itthon (este, a vacsora után Feleségem megmutatta, hol tartjuk...), úgyhogy kénytelen voltam egy kis ness-kakaóval kiegészíteni. Ennek az lett az eredménye, hogy a brownie elképesztően (nekem túlságosan is) édes lett - de étcsokival egyértelműen ez a probléma nem állhat fenn.
Amikor a tészta elkészült, sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe töltöttem és mehetett a sütőbe. Nagyjából 180 fokra felforrósított sütőben nagyjából 40 percet sütöttem. A brownie sütésének az a titka, hogy addig kell sütni, amíg a teteje megkeményedik, de amikor megnézzük a sültség állapotát (fogpiszkálót vagy hústűt szúrunk bele), akkor a közepén valamennyire még ráragadjon a tészta a tűre.
Mivel már nincs fagyiszezon, ezért csak tejszínhabbal tálaltam a süteményt. Mint említettem, nekem túl édes volt, de Feleségemnek kifejezetten ízlett.
HOZZÁVALÓK:
25-27 dkg étcsokoládé (egy tábla)
10 dkg margarin
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg liszt
A vacsora többi eleme:
ELŐÉTEL: Sütőtökleves fokhagymás pirítóssal (hazai ízek)FŐÉTEL: Currys csirke zöldséges kuszkusszal (keleti ízek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése