2025. január 5., vasárnap

Fűszeres almalé a hideg téli napokra

 Los Angeles-ben, a hálaadás napi vacsora során ittunk fűszeres cidert, és annyira finom volt, annyira megragadta a fantáziámat, hogy úgy döntöttem, itthon is megcsinálom.

Az elkészítését abszolút a fantáziámra és az emlékeimre bíztam, ezért elképzelhető, hogy találtok ennél jobb receptet is, mindenesetre azt gondolom, hogy egy kifejezetten finom, főleg a hideg téli estékre nagyon kellemes meleg ital lett belőle.

Egy liter almalevet (a legjobb a szűretlen almalé - nekem nem volt ilyen, úgyhogy szűrt almalevet használtam) egy lábosba öntöttem és elkezdtem melegíteni. Utána hozzáadtam 10 szem szegfűszeget, egy teáskanál őrölt fahéjat, egy teáskanál őrölt szerecsendiót és egy csipetnyi gyömbért. Alaposan összekevertem és tovább melegítettem az egészet. Közben megpucoltam és feldaraboltam három nagyobb mandarint és azt is a melegedő almalébe raktam. Lassan melegítettem az egészet egy jó fél órán keresztül, míg fel nem forrósodott (a forrást nem vártam meg). 

Végül az almalevet egy sűrű szitán átszűrtem és már fogyasztható is volt. 


HOZZÁVALÓK:

  • 1 liter almalé
  • szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • őrölt szerecsendió
  • gyömbér
  • 3 nagyobb mandarin (vagy egy narancs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése