Tulajdonképpen egy fatális bakinak köszönhető, hogy véletlenül összehoztam egy olyan forrócsókit, amiért a feleségem megőrül.
Amikor a kókuszkockához készítettem éppen a mázat, kicsit kapkodtam és rosszul olvastam a receptet. Az eredeti recept azt tartalmazta, hogy kell hozzátenni 6 evőkanál tejet, amit én lendületből úgy olvastam, hogy 6 deci tejet. (Amúgy most komolyan, hol láttál már olyan receptet, hogy a tejet evőkanálban mérik? .. Mindegy is.) Persze ahogy beletettem rögtön láttam, hogy ez így nem lesz jó. Viszont kidobni sem akartam, ezért összeforraltam a hozzávalókat és megkóstoltam. És ízlett. Ahogy feleségemnek is, aki aztán egészen rákattant. Úgyhogy a recept megmaradt.
Kicsit átdolgozva az eredeti bakit, a forró csokim receptje így néz ki: 20 deka margarint megolvasztok egy lábosban, majd hozzáöntök 6 evőkanál cukrot. Szépen elkeverem, majd jöhet 4 evőkanál keserű kakaópor (én holland kakaót szoktam használni). Csomómentesre elkeverem, végül az egészet felöntöm fél liter tejjel és egy csipetnyi lisztet hozzáadok és jól elkeverem. Majd az egészet felforralom. Ha van otthon, még a tetejére dobhatsz egy mályvacukrot, vagy feltolhatod tejszínhabbal.
Hideg estéken elég jóféle desszert.
![]() |
A kép csak illusztráció, az internetről vadásztam. Sajnos nem készítettem róla saját fotót. |
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg margarin
- 6 ek cukor
- 4 ek kakaópor
- 0.5 l tej
- 1 csipetnyi liszt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése