Néha (leginkább hétvégén) rámjön, hogy meglepjem a Feleségemet (na és persze saját magamat) egy jó palacsintával reggelire.
Én a "hagyományos" palacsintát is nagyon bírom, de Feleségem azt annyira nem szereti, ezért általában goffrit készítettem. Aztán egy szép napon tönkrement a goffrisütő, így kénytelen voltam serpenyőben megsütni a már kikevert tésztát. Így született meg az én vastag, amerikai típusú palacsintám.
Mint ahogy azt a bemutatkozó szövegemben is leírtam, a sütiknél pontos recepteket, kimért adagokat használok. Lehet, hogy azért, mert elképesztően édesszájú vagyok és nem kockáztatom meg, hogy ne sikerüljön valami a lehető legtökéletesebbre.
Szóval a hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g sütőmargarin
- 1 bögre (kb 2.5-3 dl tej)
- 300 g finomliszt
- fél csomag sütőpor
Először is a 4 tojást összekeverem (robotgéppel persze) a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezt követően a margarint egy bögrében beteszem a mikróba és megolvasztom. Az olvasztott vajat a tojásokhoz öntöm és habosra keverem. Az olvasztáshoz használt bögrébe töltöm a tejet és közel hagyom, hogy kéznél legyen. Állandó kevergetés közben folyamatosan adagolom a lisztet (hogy ne csomósodjon össze). Amikor már túl sűrű kezd lenni a tészta, öntök hozzá tejet. Végül a sütőport is hozzákeverem.
Felforrósított és minimálisan megolajozott serpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát öntök. Amikor a palacsinta szélei elkezdenek sötétedni, lapos fakanállal körbe meglazítom a tésztát és megfordítom. (Najó, én dobni szoktam.) Amikor már a másik oldal is megsült annyira, hogy ne ragadjon le, pár fordítás után kész is. Jöhet a következő.
Juharsziruppal, lekvárral, Nutellával vagy bármivel tálalható.
Én a "hagyományos" palacsintát is nagyon bírom, de Feleségem azt annyira nem szereti, ezért általában goffrit készítettem. Aztán egy szép napon tönkrement a goffrisütő, így kénytelen voltam serpenyőben megsütni a már kikevert tésztát. Így született meg az én vastag, amerikai típusú palacsintám.
Mint ahogy azt a bemutatkozó szövegemben is leírtam, a sütiknél pontos recepteket, kimért adagokat használok. Lehet, hogy azért, mert elképesztően édesszájú vagyok és nem kockáztatom meg, hogy ne sikerüljön valami a lehető legtökéletesebbre.
Szóval a hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g sütőmargarin
- 1 bögre (kb 2.5-3 dl tej)
- 300 g finomliszt
- fél csomag sütőpor
Először is a 4 tojást összekeverem (robotgéppel persze) a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezt követően a margarint egy bögrében beteszem a mikróba és megolvasztom. Az olvasztott vajat a tojásokhoz öntöm és habosra keverem. Az olvasztáshoz használt bögrébe töltöm a tejet és közel hagyom, hogy kéznél legyen. Állandó kevergetés közben folyamatosan adagolom a lisztet (hogy ne csomósodjon össze). Amikor már túl sűrű kezd lenni a tészta, öntök hozzá tejet. Végül a sütőport is hozzákeverem.
Felforrósított és minimálisan megolajozott serpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát öntök. Amikor a palacsinta szélei elkezdenek sötétedni, lapos fakanállal körbe meglazítom a tésztát és megfordítom. (Najó, én dobni szoktam.) Amikor már a másik oldal is megsült annyira, hogy ne ragadjon le, pár fordítás után kész is. Jöhet a következő.
Juharsziruppal, lekvárral, Nutellával vagy bármivel tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése