2014. október 28., kedd

Párolt pangasius rozmaringos rízzsel

Rajtam volt a sor ma, hogy másnapra ebédet készítsek. Találtam a fagyasztóban egy zacskó pangasius-filét és beindult a fantáziám.

Általában a pangasius-t sütve vagy rántva szoktuk enni, de most valami változatosabbra vágytam. Mivel ennek a halnak nagyon semleges az íze, arra gondoltam, hogy jó fűszeresre fogom megcsinálni. Erre a legjobb módszernek az tűnt - hogy a hal rendesen átvegye az ízeket -, ha párolni fogom a pangasius-t.
Kiengedtem tehát a halat és öt centis darabokra vágtam. Egy lábosba vizet öntöttem és raktam bele sót rendesen, egy kevés őrölt fekete borsot, vegetát és nagyjából fél deci citromlevet. Az egészet összekevertem és elkezdtem fedő alatt felmelegíteni. A halat pároló tálcán a lábosba tettem és fedőt rá. Legalább egy órát pároltam fedő alatt, közben néha hústűvel megnéztem, hogy milyen az átlaga.
Amikor úgy láttam már, hogy jól megpárolódott a hal, egy serpenyőben kevés olajat felforrósítottam és a megpárolt haldarabokat néhány pillanatra rátettem, hogy egy kicsit megpiruljon a széle.

Köretnek rozmaringos rízst találtam ki. Kevés olajon megpirítottam kicsit egy bögre rízst, majd felöntöttem vízzel, megsóztam és beleszórtam rozmaringot. Folyamatos kevergetés közben megfőztem.

Kicsit ugyan sós lett a hal, de tényleg nagyon jól átvette a húsa az ízeket. Feleségemnek is ízlett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése