2024. február 27., kedd

Garnélás tagliatelle

Sógornőm többször is kérte már, hogy készítsek neki garnélás tésztát. Nagyjából 10 évvel ezelőtt volt utoljára, hogy készítettem neki ilyet és mivel náluk a családban más nem eszi, ezért azóta nem is evett rákot.

Elkészíteni egyáltalán nem bonyolult. 

Először serpenyőben egy kis olívaolajon megpirítottam a kiolvasztott garnélarákot kis sóval és borssal. Néhány perc után kivettem a megpirult garnélát egy tányérra. Jöhetett a szósz.

Egy fél fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát apróra vágtam és a serpenyőbe helyeztem és egy kis olívaolajjal puhára főztem. Ezt követően beleöntöttem a tejszínt. Folyamatos kavargatás közben hozzáadtam a sót, borsot, pirospaprikát, szerecsendiót és egy kevés római köményt, majd addig főztem, amíg a szósz be nem sűrűsödött. 

Ekkor visszakevertem bele garnélát, belefacsartam egy fél lime levét, majd hagytam még egyszer felforrni. 

Közben kifőztem olívaolajos és sós vízben a tésztát. Leszűrtem és mehetett a tálalás. (Normális esetben a tésztát belekevertem volna szószba és egy kis főzővízzel még egyszer összerottyantottam volna, de nem volt biztos, hogy unokaöcséim enni fognak-e belőle.) A tányérra ment a tészta, rá a szósz és az egészet reszelt parmezánnal megszórtam. 

HOZZÁVALÓK:
1 csomag garnéla (kb 200 g)
1/2 fej (vagy 1 kisebb fej) vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
500 ml főzőtejszín
1/2 lime
olívaolaj
őrölt bors
őrölt pirospaprika
őrölt szerecsendió
római kömény
reszelt parmezán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése