Sógornőm többször is kérte már, hogy készítsek neki garnélás tésztát. Nagyjából 10 évvel ezelőtt volt utoljára, hogy készítettem neki ilyet és mivel náluk a családban más nem eszi, ezért azóta nem is evett rákot.
Elkészíteni egyáltalán nem bonyolult.
Először serpenyőben egy kis olívaolajon megpirítottam a kiolvasztott garnélarákot kis sóval és borssal. Néhány perc után kivettem a megpirult garnélát egy tányérra. Jöhetett a szósz.
Egy fél fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát apróra vágtam és a serpenyőbe helyeztem és egy kis olívaolajjal puhára főztem. Ezt követően beleöntöttem a tejszínt. Folyamatos kavargatás közben hozzáadtam a sót, borsot, pirospaprikát, szerecsendiót és egy kevés római köményt, majd addig főztem, amíg a szósz be nem sűrűsödött.
Ekkor visszakevertem bele garnélát, belefacsartam egy fél lime levét, majd hagytam még egyszer felforrni.
Közben kifőztem olívaolajos és sós vízben a tésztát. Leszűrtem és mehetett a tálalás. (Normális esetben a tésztát belekevertem volna szószba és egy kis főzővízzel még egyszer összerottyantottam volna, de nem volt biztos, hogy unokaöcséim enni fognak-e belőle.) A tányérra ment a tészta, rá a szósz és az egészet reszelt parmezánnal megszórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése