2020. június 26., péntek

Spárgás csirke

A tavasz vége, nyár eleje gasztronómiai szempontból egyet jelent számomra a spárgaszezonnal. Érdekes, mert régen, gyerekkoromban kifejezetten utáltam a spárgát. "Öreg koromra" viszont kifejezetten megszerettem, még akkor is, ha az output igen orrfacsaró (aki érti, azt tudja 😅).

Amikor ezúttal főzésre adtam a fejem, éppen a spárgaszezon tartott, így adta magát a menü. Főleg, hogy a spárgához leginkább a csirkemellet szeretem.

Szóval egy tepsibe leraktam egy adag spárgát, befedtem az egészet bacon szalonnával, majd megszórtam pirított újhagyma karikákkal.

Ezzel ágyaztam meg a csirkemellnek, amit megszórtam sóval, borssal és vegetával.

Az egész mehetett a sütőbe és előbb alufólia alatt összepároltam az egészet, majd a fóliát eltávolítva pirítottam meg a csirkét. Közben pedig csináltam egy fűszeres steak-burgonyát.

A végeredmény pedig nagyon guszta és finom lett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése