2017. március 31., péntek

Lusta

Aki végigolvasgatta az eddigi receptjeimet, az már tudja, hogy ha nekiállok főzőcskézni, akkor általában igyekszem valami ritkább, fancybb kaját összeütni. Persze nálam is bőven előfordul, hogy nincs időm főzni - vagy egészen egyszerűen lusta vagyok.

Feleségemtől tanultam ezt a "receptet", és bár a kulináris művészet megcsúfolásának gondolom, azonban nagyon kifejezetten szeretem.

A receptet simán kamuhalászlének hívom.
Lemértem, és főzés nélkül 4 perc alatt voltam kész vele.

Első lépés: kitalálod, hogy mennyi levest szeretnél csinálni. A "mennyi" kérdést célszerű félliterekben meghatározni.
Második lépés: fél literenként egy krumplit meghámozol, jól megmosol, feldarabolsz (1-1,5 centis kockákra) és egy lábosba teszel.
Harmadik lépés: beleöntöd a lábosba azt a vízmennyiséget, amennyi levest csinálni szeretnél.
Negyedik lépés: fogsz annyi halászlé-kockát, amennyi krumplit belevágtál a levesbe és belemorzsolod a vízbe.
Ötödik lépés: hagyod főni, amíg a krumpli meg nem puhul.

Ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése