Aki végigolvasgatta az eddigi receptjeimet, az már tudja, hogy ha nekiállok főzőcskézni, akkor általában igyekszem valami ritkább, fancybb kaját összeütni. Persze nálam is bőven előfordul, hogy nincs időm főzni - vagy egészen egyszerűen lusta vagyok.
Feleségemtől tanultam ezt a "receptet", és bár a kulináris művészet megcsúfolásának gondolom, azonban nagyon kifejezetten szeretem.
A receptet simán kamuhalászlének hívom.
Lemértem, és főzés nélkül 4 perc alatt voltam kész vele.
Első lépés: kitalálod, hogy mennyi levest szeretnél csinálni. A "mennyi" kérdést célszerű félliterekben meghatározni.
Második lépés: fél literenként egy krumplit meghámozol, jól megmosol, feldarabolsz (1-1,5 centis kockákra) és egy lábosba teszel.
Harmadik lépés: beleöntöd a lábosba azt a vízmennyiséget, amennyi levest csinálni szeretnél.
Negyedik lépés: fogsz annyi halászlé-kockát, amennyi krumplit belevágtál a levesbe és belemorzsolod a vízbe.
Ötödik lépés: hagyod főni, amíg a krumpli meg nem puhul.Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése