2016. április 11., hétfő

Palacsinta

Kevés jobb dolog van az gasztroéletben, mint a palacsinta. Nekem legalábbis hatalmas kedvencem. Valójában apám a palacsinta nagymestere... de van, hogy ő nincs kéznél.
Ma délután megéheztem, úgy döntöttem, sütök magamnak palacsintát.

A recept nem túl bonyolult. Tojást, lisztet, tejet, cukrot, sót, ásványvizet, olajat össze kell keverni. Lényeg, hogy egy meglehetősen folyékony tésztát kapjunk. A folyékony tésztát pedig forró serpenyőben, vékonyan beletöltve ki kell sütni. Utána pedig meg lehet tölteni.

Valójában nem bonyolult, ellenben kifejezetten hosszadalmas az eljárás.
Nekem ma nem volt kéznél sem olaj, sem ásványvíz, így mással helyettesítettem. Az olaj helyett egy kevés margarint olvasztottam meg, az ásványvíz helyett pedig egy csipet sütőport használtam. De a lényeg a lényeg, megsütöttem a palacsintát, kakaóval és lekvárral meg is töltöttem és nagyon finom lett.


Az alábbi hozzávalók kb. 20 darab elkészítéséhez elegendő alapanyagot írnak elő.

A hozzávalók:
4 tojás
1/2 kg finomliszt
7 dl tej
3 dl ásványvíz (vagy 1 kávéskanál sütőpor)
2 evőkanál olaj (vagy 10 dkg margarin)
4 evőkanál cukor
1 csipet só

Az elkészítési idő (töltéssel együtt) : A Brian élete című film hossza :) (kb. másfél óra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése